Regering Libanon gaat het veld ruimen na explosie

De Libanese regering van premier Hassan Diab staat op het punt om af te treden, melden Libanese media. De regering-Diab zou anders een stemming in het parlement niet overleven. Maandag is de derde minister uit Diabs kabinet opgestapt na de kolossale explosie die afgelopen dinsdag een belangrijk deel van de hoofdstad Beiroet verwoestte. Er vielen volgens de gouverneur van Beiroet meer dan tweehonderd doden. Naar schatting 6000 mensen zijn gewond geraakt en honderdduizenden zijn dakloos geworden.

Nog voor de explosie verkeerde het land al in een diepe economische en politieke crisis die tot veel protesten heeft geleid. Betogers keren zich nu ook tegen de regering omdat ze die als nalatig en corrupt, verantwoordelijk houden voor de ramp.

error: Kopiëren mag niet!