Twintig miljoen coronabesmettingen wereldwijd

Wereldwijd zijn volgens Worldometer, dat de officiële meldingen van landen bijhoudt, twintig miljoen mensen getroffen door het coronavirus. Onder meer in India en in enkele landen in Midden- en Zuid-Amerika verspreidt het virus zich snel. Op woensdag 22 juli werd de grens van vijftien miljoen besmettingen nog doorbroken.

Wereldwijd komen er dagelijks ruim 200.000 nieuwe besmettingen bij. Sinds donderdag 6 augustus vinden de meeste (22% van het dagtotaal wereldwijd) plaats in India. Dat land heeft de Verenigde Staten (VS) verdrongen naar de tweede plaats. Op de derde plek staat Brazilië met 17% van de nieuwe besmettingen wereldwijd. In Europa staan de meeste nieuwe gevallen op conto van Spanje, amper 2% van het dagtotaal wereldwijd.

error: Kopiëren mag niet!