7 maanden oude baby blind en doof door aanrijding ambulance

De Stichting 1 voor 12 heeft bij monde van voorzitter Louis Vismale besloten om ondersteuning te bieden aan de ouders van de 7 maanden oude Ranveer Premchand. Het kind, dat sinds de geboorte ernstig ziek is geweest, is recent tijdens het vervoeren in een ambulance in een aanrijding betrokken geweest en is door de opgelopen letsels nu zowel blind als doof. De ouders van Ranveer willen gerechtigheid. Ranveer is geboren op 14 januari 2020 in het ‘s Lands Hospitaal. Sindsdien lag hij vanwege zijn toestand in een couveuse. In februari 2020 mocht Ranveer naar huis gaan. Hij kwam toen thuis, kreeg koorts en op de volgende dag moest hij weer opgenomen worden in de couveuse voor medische behandeling tot en met mei toen hij weer naar huis mocht. Hetzelfde gebeurde echter weer, waardoor het kind de eerstvolgende dag weer terug moest naar het ziekenhuis. Toen echter bekend werd dat het aantal positieve Covid-19 besmettingen explosief toenam, besloot de arts om het bezoek van de ouders aan het kind stop te zetten. Hierna mochten zij alleen bellen en vragen hoe het met Ranveer gaat. Indien er iets belangrijks zou zijn, zouden de verpleegsters van het ziekenhuis zelf bellen naar de ouders van Ranveer.

Ranveer werd in juli 2020 naar het Lotjeshuis gestuurd zonder dat de ouders daarvan op de hoogte waren. Tijdens zijn verblijf daar gedurende 2 weken bleek dat de zuigeling weer hoge koortssymptomen kreeg, waardoor hij weer met spoed moest worden gebracht naar het ziekenhuis. Echter tijdens het vervoeren van Ranveer met de ambulance, raakte men onderweg betrokken bij een aanrijding en liep het 6 maanden oude kind ongelukken op. Op 20 juli 2020 werd de moeder van Ranveer gebeld om met spoed naar ICU van AZP te gaan, want haar zoontje lag daar onder alle apparaten. Ranveer gaat het niet halen, begrepen de ouders van de kinderarts. Maar hij leeft nog en is nu blind en doof geworden. De kinderarts had het geval van de aanrijding verborgen. Pas gisteren hoorden de ouders van Ranveer van een arts van AZP dat Ranveer bij een aanrijding was betrokken.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: