“Dya Dya Uma” is videoclip om vrouwen te empoweren

Een van de nieuwe videoclips vandaag de dag, heet “Dya Dya Uma”. In een interview verneemt deze krant het volgende: de videoclip is geregisseerd door een Surinaamse, genaamd Loëlle Monsanto. Naast Loelle heeft een filmcrew van jonge professionals die niet onbekend zijn in de Surinaamse filmindustrie, namelijk Mitchell Lisse, Quincy Lisse, Giorgio de la Fuente en Gaby Asabina ook hun bijdrage geleverd. . Het merendeel van deze filmcrew had al een keer samengewerkt aan de internationale prijswinnende Surinaamse short-movie “Sranan Folktales”. De anderen hebben eerder op een andere manier hun strepen verdiend binnen de Surinaamse filmindustrie. Zo heeft Quincy Lisse meerdere clips voor Surinaamse topartiesten geschoten. Gaby heeft gewerkt aan de productie van de eerste Surinaamse film op Netflix genaamd: “Wiren”. De band Jah Reflection heeft ook gewerkt aan de videoclip. De lead-zangeressen Sabina, Geneviëve en Anthousa zijn lid van de band Jah Reflection. Ook de muzikanten hebben hun deel gedaan. Het opnemen van vocals is gedaan door nog iemand van Surinaamse afkomst Rekesh Dukaloo van RD-Musiq. Hij heeft in de reggae-scene met veel bekende artiesten samengewerkt. En wel van Gyptian en Ziggi Recado tot aan Gentleman en Fantan Mojah.

“Dya Dya Uma” is Surinaams voor bekwame oftewel “Krachtige vrouw” en is geschreven om vrouwen over de hele wereld te empoweren. Met de videoclip viert het team vrouwelijkheid in al haar vormen en maten! Meer vrouwelijke energie kan een grote bijdrage leveren aan het verbeteren van deze wereld. Het is het jaar 2020 en vrouwen over de hele wereld vechten nog steeds voor basisrechten. Dat is heel jammer omdat de wereld juist sterker staat als wij achter onze Dya Dya Umas staan! Dit geldt voor vele hedendaagse uitdagingen van Black Lives Matter tot de Klimaatcrisis. Het lied Dya Dya Uma is op 10 juli uitgebracht op trackdrip. Hierna is het lied geplaatst op YouTube en op Spotify. Kort na 10 juli ging de productie van de video-clip van start. Op zaterdag 01 augustus werd de pre screening van de muziekvideo gevierd met de figuranten, filmcrew, vrienden en familie. Daarna werd de officiële Dya Dya Uma musicvideo gereleased op YouTube.

Totstandkoming

Asgar koster had een van de zangeressen van de band gebeld. Hierbij aangegeven dat hij een reggae riddim heeft geproduceerd. Dit nummer heeft hij naar ons toegestuurd en hij gaf toen aan dat hij met verschillende top artiesten samenwerkt aan deze reggae riddim genaamd Good Times. Hij gaf toen aan dat hij ons ook op die riddim te willen. Verder gaf hij aan dat het leuk zou zijn om misschien een woman-empowerment nummer te schrijven. Wij van de Nederlandse band Jah Reflection waren gelijk enthousiast hierover en zijn de zangeressen aan de slag gegaan. De samenwerking ging heel erg soepel maar er was wel een gezonde tijdsdruk. Wij hadden onze sample van ons nummer vrij snel af en hebben dit naar Asgar gestuurd. Hij vond het al echt leuk worden en gaf feedback erop. Na enkele aanpassingen hebben wij de vocals in Nederland opgenomen en doorgestuurd naar Asgar. Hij heeft het daarna verder afgemixed. Het Good Times Riddim project is heel mooi geworden. Wij zijn blij dat wij ons bijdrage hieraan konden leveren.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!