Mulan niet in bioscoop maar direct op Disney+

De film Mulan van Disney komt niet in de bioscoop. De live-actionfilm gaat in première op streamingdienst Disney+. Wie de film wil zien, moet wel betalen, heeft Disney aangekondigd.

Mulan verschijnt op vrijdag 4 september in alle landen waar de streamingdienst beschikbaar is.

Miljardenverlies
Walt Disney heeft in het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 4,7 miljard dollar geleden. Door de coronapandemie werden de releases van grote films uitgesteld. Bioscopen bleven vaak dicht en ook de opbrengsten van de filmstudio’s halveerden. Een stijging van het aantal abonnees voor Disney+ gedurende de lockdowns kon die daling bij lange na niet compenseren. Aan het einde van het vorige kwartaal had de streamingdienst bijna 58 miljoen betalende abonnees.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: