Adhin betaalde telefoonrekeningen kabinet vanaf 2016 niet

Brunswijk: ‘Kabinet vp heeft schrikbarende schuldenlast van SRD 30 miljoen’

De tussentijdse inventaris op het kabinet van de vicepresident heeft een schrikbarende schuldenlast van ongeveer SRD 30 miljoen onthuld. Deze mededeling deed vicepresident Ronnie Brunswijk gisteren in De Nationale Assemblee (DNA). Geconstateerd is dat er zelf openstaande rekeningen vanaf 2016 zijn. Enkele voor voorbeelden daarvan volgens Brunswijk zijn de telefoonrekeningen die sedert 2016 niet aan Telesur zijn betaald. In 2016 bedroeg dat SRD 1.4 miljoen, in 2017 was dat SRD 4.8 miljoen. In 2018 was dat 9.2 miljoen, in 2019 was dat SRD 7.8 miljoen en tot april 2020 een bedrag van SRD 3 miljoen. Ook zijn er extra kosten aan Telesur SRD 200.000 vanaf 2016 tot 2020. De Digicelrekening vanaf 2017 tot heden bedraagt SRD 872.000. “Alleen de openstaande telefoonrekening van de vorige kabinet vanaf 2016 tot april 2020 is SRD 27.2 miljoen. Voorts zijn er openstaande rekeningen van leveringen van goederen en diensten sedert 2017. Zelf de levering van airco’s voor het gebouw vanaf 2016 groot SRD 108.000 is niet betaald. Ook de levering van meubels en kantoormiddelen groot SRD 105.000 is niet betaald. Er is een openstaande schuld van SZF van 2018 en 2019 en dit bedraagt SRD 633.650”, benadrukte de vicepresident.

19 consultants in dienst met maandelijkse inkomen tussen SRD 9.000 en SRD 24.000

Uit de gegevens van Cebuma blijkt dat er 247 personen op de loonlijst van het kabinet van de vicepresident staan. Vanaf augustus 2018 tot juli 2020 zijn er 86 personeelsleden aangetrokken door het kabinet variërende van vaste tot tijdelijke aanstelling en ook op basis van arbeidsovereenkomsten. Voorts zijn er ook 19 consultants in dienst genomen wiens maandelijkse inkomens variëren van SRD 9.000 tot SRD 24.000. Nu is de vp bezig hun opgelegde taken en werkzaamheden te evalueren. Veel personeelsleden hebben zich aangemeld, terwijl zij daar eerder niet bekend waren. Er zijn 100 werknemers waarvan de taakstelling niet duidelijk is.

7 wagens verkocht via OW

Brunswijk zei dat het ondertussen is komen vast te staan dat 7 dienstwagens van zijn kabinet zijn doorverkocht via het ministerie van Openbare Werken onder bewind van de NDP. Hiervan zijn er 4 beschikkingen gevonden, terwijl 3 nog niet binnen zijn. “Wij weten evenmin of er meer voertuigen verkocht zijn. Dit onderzoek duurt voort. Wij weten dus niet hoeveel voertuigen er bij het kabinet van de vp waren”, aldus Brunswijk. Tot op dit moment heeft hij zijn eigen privévoertuig ingezet.

Er ontbreken meubels op alle etages

Er is apparatuur ter waarde van SRD 200.000 overgedragen aan het voormalig Nationaal Informatie Instituut (NII). “Voorts zijn er tientallen stuks kantoorapparatuur, computers, laptops, iPads en monitors verdwenen en wij zijn doende die terug te halen. Er zijn zelfs twee grote tv’s verdwenen van het kabinet. Er ontbreken meubels op alle etages. Er was zelf de opdracht vooraf gegeven om de meubels op de eerste etage af te schrijven en wel nadat ik als vp was geïnstalleerd. Dit hebben wij kunnen voorkomen”, aldus de vp.

Dr. IrFrank Essedgebouw heel slecht aan toe

De vp zei ook dat het Dr. IrFrank Essedgebouw of wel regeringsgebouw er heel slecht aan toe is. Zo zijn er lekkages bij kleine regens, het verf is afgebladerd en er is achterstallige onderhoud op alle afdelingen. “Hierdoor kunnen veel ruimtes niet gebruikt worden”, aldus de vp.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: