“Er is een schaarste aan hele kippen”

“Er is een schaarste aan hele kippen”, zeggen enkele burgers aan de krant. Een bekend kipbedrijf, gelegen te Paramaribo Noord, geeft in een gesprek aan dat men met een beetje geluk een ‘superkleine kip’ of ‘kuikentje’ voor SRD 50 kan vinden. Een burger geeft aan dat zij gisteren in een aantal zaken is geweest en ook de slagerij heeft aangedaan, maar dat nergens hele kippen te vinden waren. “De supermarkt heeft wel kipdelen, maar geen hele Surinaamse kippen. Alles was uitverkocht.”

Een kippenkweker geeft tijdens een gesprek aan dat dit probleem ontstaan is, omdat de kippen nog te jong zijn om te slachten. “Er zijn wel een paar grote over, maar niet veel. Ook de prijs is niet rendabel vanwege de hoge kosten van voer en andere zaken”, aldus de kweker.

TM

error: Kopiëren mag niet!