Harry Soekhlal neemt roer over van Sham Binda

Op 31 juli heeft Harry Soekhlal het roer overgenomen van Sham Binda, de gewezen voorzitter van Akmos. Het nieuw bestuur bestaat verder uit Vijay Jankipersad (ondervoorzitter), Vanessa Nooitmeer (secretaris), Satish Balgobind (secretaris), Robertino Tjon Hing (penningmeester), Henny Boedjawan (commissaris) en Robbin Gajadin (commissaris). Soekhlal zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat Akmos altijd de visie heeft gehad om goed en eerlijk ondernemerschap te stimuleren en dat wordt nog steeds voorop gesteld. Hij voert aan dat de focus wat meer gelegd zal worden op de jongeren die de dynamiek in zich hebben om de ondernemerswereld te betreden, maar nog niet exact weten hoe daarbij te werk te gaan.

Uiteraard heeft Akmos ook als doel om een stem te zijn voor de kleine en middelgrote ondernemers die thans zware klappen incasseren door het beleid van de NDP-regering en de Coronapandemie. De bedoeling is ook om met andere soortgelijke organisaties samen te werken om te komen tot werkbare oplossingsmodellen voor het bedrijfsleven, en die oplossingsmodellen door te geleiden naar de nieuwe regering. Met de wisseling van de wacht in het politiek machtscentrum ziet Akmos betere samenwerkingspotenties. Soekhlal zwijgt er niet over dat Akmos in de afgelopen jaren in een hoek werd gedrukt door de dictatuur van de vorige regering. Nu heeft deze organisatie de gelegenheid haar bestaansrecht te bewijzen.

Ondernemers zijn in de steek gelaten

Soekhlal merkt op dat er weinig terecht is gekomen van de beloftes over de Noodfonds. Ook de inspanningen van KKF, om een compensatieregeling van de grond te krijgen voor ondernemers die het zwaarst getroffen zijn door Covid-19, mochten niet baten. “Ondernemers zijn in de steek gelaten.” Akmos wil een bijdrage leveren om het ondernemersklimaat in Suriname te herstellen. “Covid-19 heeft een nog grotere impact gehad op de ondernemers, maar stilstaan is geen optie”, aldus Soekhlal.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: