Minister Levens: “Kwaliteit van diploma’s is gewaarborgd”

De Onderwijsminister Marie Levens ziet geen vuiltje aan de lucht met betrekking tot de kwaliteit van de diploma’s. De voorzitter van BvL/ALS tevens parlementariër, Reshma Mangre, toonde onlangs haar bezorgdheid over de wijze hoe de eindexamens op de middelbare scholen beoordeeld worden. Zij constateerde dat de objectiviteit bij de beoordeling op het spel werd gezet en dat het diploma zou inboeten aan kwaliteit. Hierover hebben Mangre en de minister donderdag jl. van gedachten gewisseld.

Volgens Levens zijn alle zaken rechtgetrokken. “We hebben met alle bonden gesproken en we zitten op één lijn. Er is geen enkel probleem met de kwaliteit van de diploma’s. De kwaliteit is overigens niet afhankelijk van 10 of 2 handtekeningen. Het ministerie staat achter de waarde van de diploma’s”, zegt de minister aan Dagblad Suriname. Mangre stelde aan de kaak dat met het huidig beleid alleen de directeur van de school en de Onderwijsdirecteur het diploma mogen ondertekenen, waar normaliter de Examencommissie en gecommitteerden ook erbij komen kijken. “Je kunt geen hogere autoriteit hebben die het diploma ondertekent”, voegt de minister daaraan toe.

Volgens Levens hebben de examenkandidaten nog altijd de mogelijkheid om inzage te krijgen. “Als blijkt dat een kind afgewezen zou zijn en het kind is er niet mee eens, dan is er altijd een mogelijkheid tot beroep. Dan komen de gecommitteerden wel in beeld. Maar nu moeten we het doen zoals alle honderden landen het gedaan hebben.” De minister wijst erop dat er sprake is van niet-normale omstandigheden, die zij als een “Covid-oorlog” typeert. “De meeste mensen onderschatten de situatie en willen alles normaal blijven doen, zoals het voorheen was, en dat kan gewoon niet”, aldus de minister. Zij is samen met haar team bezig om na te gaan hoe het nieuw schooljaar op een veilige manier vorm te geven.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: