Doekhie over Kromodihardjo: ‘Alleen maar grootschalige fraude’

Ricky Kromodihardjo, de directeur van het Staatsziekenfonds (SZF), is op non-actief gesteld. Rachied Doekhie, voormalig assembleelid uit de gelederen van de NDP, zegt aan Dagblad Suriname dat er een grootschalig onderzoek moet komen naar handelingen gepleegd door Kromodihardjo. “Het onderzoek moet dan niet alleen op het hoofdkantoor in Paramaribo plaatsvinden, maar ook in Nickerie. Vooral bij de bouw van de poliklinieken, apotheken en kantoor te Nieuw Nickerie en Wageningen. Alleen maar grootschalige fraude. Zonder een openbare inschrijving voor bijna 6 maal de prijs. Het geld is dan onderling verdeeld. Toen de aannemer het werk al had opgeleverd, heeft die ook nog een wurgcontract gekregen voor security. Een aannemer met niet eens een hamer en kruiwagen. Dat is crimineel”, benadrukt de NDP’er uit Nickerie. Doekhie voert aan dat bij de bouw van het SZF-kantoor in Nickerie flink geknoeid is met de fundering, waardoor er bij de storting niet eens bouwfolie is geplaatst en ook nog inferieur kwaliteit materiaal is gebruikt. Hij stelt dat de aangewezen aannemer voor dit ‘prutswerk’ dan ook miljoenen heeft ontvangen.

Van KTPI naar NDP

Kromodihardjo werd in september 2015 benoemd in deze functie. Hij verruilde toen zijn DNA-lidmaatschap hiervoor. Kromodihardjo werd in december 2010 door de KTPI voorgedragen als kandidaat-minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). Hij zou Martinus Sastroredjo opvolgen die was ontslagen door toenmalige president Desi Bouterse. Na commotie over een vonnis, besloot Kromodihardjo zich terug te trekken als kandidaat-minister. Hij is later lid geworden van de NDP.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: