Jogi vraagt minister Nurmohamed spoedaanpak wegen en bruggen Uitkijkpolder

VHP-parlementariër Mahinder Jogi heeft in een brief spoedaandacht van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken gevraagd voor de deplorabele staat waarin de wegen en houten bruggen in het Uitkijkpolder zich bevinden. “Die polder is ongeveer 1.000 ha groot, waarin meer dan 200 personen aan landbouw doen. De wegen staan bekend als Leiding 1, 1a tot 4 en 4a. Het gaat om ongeveer 24 kilometers aan wegen en 8 houten bruggen die dringend aangepakt moeten worden”, benadrukt de VHP’er uit Saramacca tegenover Dagblad Suriname. De bewindsman zou hem hebben toegezegd de zaak te bekijken. De politicus voert aan het prijzenswaardig te vinden dat, ondanks de overgenomen financiële puinhoop, president Chandrikapersad Santokhi en zijn team erin zijn geslaagd de SRD 1.6 miljard aan salarissen en vakantiegeld uit te betalen. Dat geeft volgens hem hoop dat ook problemen in gebieden als de Uitkijkpolder aangepakt kunnen worden. Hij stelt voor om in de eerste fase de deplorabele kleiwegen te dichten met zand, waarna in een tweede fase voorbereidingen getroffen kunnen worden ter asfaltering van de wegen. “Boeren hebben ook recht op goede wegen om hun gronden te bereiken in deze hete zon. Dalian IV en V hebben ons in totaal meer dan USD 450 miljoen gekost. Maar in die 10 jaren hebben wij geen meter nieuw asfaltweg gehad in Saramacca. Ook de Uitkijkpolder is bijzonder verwaarloosd. Het wordt tijd dat ook de mensen daar aandacht krijgen”, aldus Jogi.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: