Ied-ul-Adha verliep vlot maar anders

Gisteren is het Islamitisch offerfeest, bekend als Ied-ul-Adha, gevierd. Dagblad Suriname sprak met Samseerali Sheikh-Alibaks, voorzitter van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Suriname (AMGS). Hij gaf aan dat Ied-ul-Adha een heel bijzonder moment is voor de moslimgemeenschap. De offers die profeet Abraham (vrede zij met hem) bracht, worden jaarlijks herdacht tijdens dit feest. Niet het bloed noch het vlees bereikt Allah, benadrukt Sheikh-Alibaks. Het is de gedachte van bereidheid om alles te offeren voor de Heer indien dat gevraagd wordt van de dienaren. Het vlees wordt verdeeld onder de behoeftigen, familie en vrienden. Sheikh-Alibaks gaf aan dat het offeren van dieren van het jaar niet op het terrein van de moskee maar op Lelydorp heeft plaatsgevonden. Bij de verwerking werden de Covid-19 maatregelen strikt gevolgd. Zo werden de leden gevraagd om de moskee niet te bezoeken. Er werden teams van 5 leden samengesteld, die bij de verwerking en distributie hebben geholpen. “Het is uiteindelijk allemaal vlot verlopen. Wij danken de Almachtige voor zijn genade en barmhartigheid, ook in deze tijd”, zei de voorzitter van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Suriname tot slot.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: