DNA gaat Hoefdraad niet meer horen

De hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA), die belast is met de kwestie rondom het in staat van beschuldiging stellen van ex-Financiënminister Gillmore Hoefdraad, heeft afgelopen donderdag besloten dat het niet nodig is om Hoefdraad te horen, omdat hij reeds bij de eerste vordering van de procureur-generaal uitgebreid is ingegaan op de tenlasteleggingen. Het parlement zal bij de eerstvolgende huishoudelijke vergadering de komende week beslissen wanneer deze kwestie in plenaire openbare vergadering wordt behandeld en afgehandeld. Er zijn 26 stemmen nodig om Hoefdraad in staat van beschuldiging te stellen. De coalitie beschikt momenteel over 28 van de 33 zetels, omdat er nog 5 leden moeten worden toegelaten door de opschuivingen naar de regering. Eerder heeft coalitiefractieleider Asiskumar Gajadien reeds tegenover de krant gesteld dat de coalitie invulling gaat geven aan het verzoek van de pg. NDP-commissieleden vinden dat er niet voor een tweede keer dezelfde vordering kan worden ingediend. De coalitie is niet meegegaan met de NDP-leden.

Ondertussen zijn er geluiden dat Hoefdraad vermoedelijk is ondergedoken in het grensdistrict Berbice in Guyana. Bronnen in Guyana, die beweren te weten wie hij is, zeggen hem te hebben gezien in het plaatsje Skeldon. Hij zou in gezelschap hebben vertoefd van zeker drie andere goed geklede mannen, die Nederlands spraken. Het gezelschap was naar een bar gegaan. De ex-minister is onbereikbaar sinds bekend werd dat het Openbaar Ministerie (OM) een hernieuwde vordering naar het parlement zou sturen om hem in staat van beschuldiging te stellen. Hoefdraad wordt verdacht van 11 strafbare zaken. Tegen hem is ook een uitreisverbod uitgevaardigd door het OM.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: