Sushant Singh Rajput’s dood en de verdeeldheid in Bollywood

Bollywood is als nooit tevoren verdeeld. De dood van Sushant Singh Rajput legde de binnenzijde van de industrie volledig bloot en er zijn debatten ontstaan over nepotisme en insiders en buitenstaanders, onderwerpen die vreten aan de ingewanden van de industrie. 

Tijdens het onderzoek naar de dood van de acteur, die ging van de ‘buitenstaander’ van Patna naar de ster van films als Chichhore en MS Dhoni: The Untold Story, heeft de politie van Mumbai verschillende mensen met klinkende namen ondervraagd, waaronder producenten Aditya Chopra en Sanjay Leela Bhansali en journalist Rajeev Masand.

En hoewel de focus een tijdje lag op psychische problemen en hun manifestaties, is het discours snel verder gegaan terwijl steeds meer insiders uit de filmindustrie zich uitspreken, soms om animus uit te zenden en andere keren om de vele gebieden van wrijving onder de aandacht te brengen.

De kloven zijn wijd open en worden meestal blootgelegd op sociale media.

Kangana Ranaut, die de dood van Rajput ‘moord’ heeft genoemd, beschuldigde Bollywood-biggies ervan systematisch te werken tegen de Chhichhore-ster en zijn imago als ‘flop-acteur’ te promoten. Ze beweerde ook dat zijn hits werden verdoezeld en dat de cijfers werden verzonnen om de successen van ‘insider’-films te benadrukken.

Ze sleepte haar Panga-co-ster Richa Chadha en Tanu Weds Manu-co-ster Swara Bhasker, beiden uitgesproken en beide ‘buitenstaanders’, mee in de controverse en noemde ze ‘B-grade’-acteurs die samenspannen met Johar.

En dat zijn maar enkele van de onsmakelijke zaken die worden uitgevochten via sociale media.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: