Online evenement: Screening film, Le profit et rien d’autre! & gesprekken

Op donderdag 30 juli aanstaande zal het Online evenement, screening van de film, Le profit et rien d’autre! plaatsvinden. Raoul Peck, bekend van I Am Not Your Negro (2016) is de film regisseur. Raissa Biekman zal het eenmalig screening presenteren. Daarna volgt een gesprek met energie-experts Chiquita Resomardono (in Suriname), Vanand Meliksetian (in Nederland) met dichter en kunstenaar Quinsy Gario als moderator.

Raissa Biekman

Zij heeft een achtergrond in Internationale Betrekkingen en Internationaal Bestuurskunde. Programmamanager bij de Nederlandse tak van de stichting Humanity in Action, ontwikkelt educatieve programma’s voor jongeren en publieke events over mensenrechten, democratie en inclusiviteit. Ook werkte ze 3,5 jaar in Suriname: o.a. als docent Internationale Betrekkingen en als politiek analist voor de overheid, media en internationale organisaties.

Chiquita Resomardono

Zij behaalde haar Master of Science in Environmental Health and Safety (EHS) bij het Rochester Institute of Technology in New York. Als projectmanager bij NV Energiebedrijven Suriname implementeerde ze een programma voor efficiënte en hernieuwbare energie en was ze verantwoordelijk voor stakeholder engagement bij nieuwe elektriciteit projecten in Surinaamse dorpen.

Quinsy Gario

Hij is een dichter, performance artist en beeldend kunstenaar uit Caribisch Nederland. Zijn werk richt zich op dekoloniale herdenking en het bevragen van institutionele en interpersoonlijke normalisering van koloniale praktijken. Gario’s bekendste werk, Zwarte Piet Is Racisme (2011-2012), had als doel om het racistische karakter van Zwarte Piet bloot te leggen. Hij heeft een achtergrond in mediastudies, genderstudies en postkoloniale studies (Universiteit Utrecht) en is Master Artistic Research aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Het online evenement zal live worden gepresenteerd in Suriname als Nederland. Dit gebeurt vanuit Prospect Eleven, een nieuwe broedplaats in de Bijlmer. Vervolgens met panelgesprek over de exploitatie van grondstoffen in tijden van neoliberaal kapitalisme. Hierbij zal gefocust worden op Suriname.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: