Geen Duck Curry Competition & Doksa Cook-out in 2020

Lions Club Kwatta organiseerde in het verleden steeds een Landbouwtentoonstelling in samenwerking met het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij die dan werd afgesloten met de welbekende Duck Curry Competion. President van Lions Club Kwatta, Ganesh Laigsingh geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat de jaarlijks terugkerende Landbouwtentoonstelling met de welbekende Duck Curry Competition dit jaar helaas niet zal plaatsvinden. We waren wel al begonnen met  de voorbereidingen maar helaas,  met de komst van Covid 19 kan het geheel niet doorgaan” aldus de President. Zoals bekend was de groep “Bere Boyz” de winnaar geweest in 2019. Zij behaalden toen voor de categorie ‘Beste Doksa-smaak’ in totaal 151 punten. Achttien teams hadden deelgenomen aan de competitie te Sana Budaya. Op de tweede plaats eindigde toen “Think Orange” met 150 punten. “Mix & Blend” was goed voor de derde plaats met 149 punten. In de categorie ‘Beste Decoratie’ ging E.Beharry ervandoor met de eerste prijs. Zij behaalden 106 punten. Vasu Power kreeg de tweede plaats toegekend en Mix & Blend was goed voor de derde plaats. En  Best served team ging toen naar M & N Car Center. Lions Club Kwatta is al zeker 15 jaar bezig met het geheel. In het begin ging de winnaar richting Trinidad voor deelname. Dit veranderde met de tijd. De opbrengsten van dit evenement zijn altijd bestemd voor sociale/ goede doeleinden.

Doksa Cook-out Stichting Highway

De Stichting Highway voor Welvaart en Welzijn heeft de 4de editie van haar Doksa Cook-out afgelast. De 4de editie was gepland voor zondag 09 augustus. Namelijk op Inheemse Dag en Dag der Javaanse Immigratie te Ramcharan’s Playground. Voorzitter Jitin Ramcharan gaf mee in een gesprek, “Echter, ook wij moeten ons berusten in de Covid-19 pandemie die er momenteel heerst in Suriname. Gezondheid gaat boven alles”. “We hadden in maart, toen het Coronavirus nog mild was in Suriname, gehoopt de activiteit alsnog te kunnen houden. Maar door de explosieve toename na de verkiezingen, was het duidelijk voor ons dat deze activiteit niet doorgaat. Een andere datum was ook moeilijk te vinden. Dan maar naar volgend jaar.” De Cook-out is een fundraisingsactiviteit van de stichting, waarmee ze haar sociale projecten uitvoert. Vrijwel alle voorbereidingen waren al getroffen en er hadden ook een aantal deelnemers zich al opgegeven.

In Suriname is een doks te verkrijgen bij de lokale kweker & verkoper en de welbekende Doksenclub. De prijs van een doks is nu ongeveer SRD 250/ 300 voor eentje met een gewicht van 4 kg.

Khoesiaal P.

Archief foto: Dagblad Suriname/ Stichting Highway

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: