Dronken voetganger aangereden en loopt zwaar lichamelijk letsel op

Op woensdagavond 22 juli omstreeks half acht kreeg de politie van het bureau Calcutta melding van een aanrijding met zwaar lichamelijk letsel op de Oost-West Verbinding, ter hoogte van kilometer 51, in het district Saramacca.

Uit het politioneel onderzoek is gebleken, dat de autobestuurder E.F. over de Oost-West Verbinding reed komende vanuit de richting van Boskamp. Ter hoogte van kilometer 51 stak een 54-jarige voetganger de weg over vanuit rechts, dit bekeken vanuit de rijrichting van de autobestuurder.
Volgens verklaring van de automobilist maakte hij nog een uitwijk manoeuvre om de aanrijding met de voetganger te voorkomen wat echter niet gelukt is. De zwaar gewonde voetganger werd per ontboden ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens verklaring van de behandelende arts verkeerde de voetganger zwaar onder invloed van alcohol. Hij is opgenomen in het ziekenhuis en is inmiddels onder behandeling van een medisch specialist omdat hij onder andere een bekken- en halswervelfractuur heeft opgelopen.

De autobestuurder is na verhoor heen gezonden maar zijn rijbewijs is hangende het onderzoek door de politie ingevorderd

error: Kopiëren mag niet!