Dinotha Vorswijk nieuwe fractieleider Abop/PL

Dinotha Vorswijk is de nieuwe fractieleider van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop) en Pertjajah Luhur (PL) in De Nationale Assemblee (DNA). Dit besluit werd afgelopen dinsdag genomen tijdens een huishoudelijke vergadering. Vorswijk komt in de plaats van Marinus Bee, die recent gekozen is tot assembleevoorzitter. Haar vervanger is Evert Karto (PL). De eerste vervanger van de waarnemend fractieleider van de Abop/PL is Miquella Soemar- Huur. De PL en de Abop vormen één fractie in De Nationale Assemblee. Dat is afgesproken tussen beide partijen. Zij waren ook samen de verkiezingen ingegaan op basis van lijstverbindingen en hebben in totaal 10 zetels.  Met het uitreden van Ronnie Brunswijk (nu vicepresident) en Diana Pokie (minister van Grond- en Bosbeheer) moeten binnenkort twee nieuwe leden tot deze fractie worden beëdigd en toegelaten. Het gaat dan om Genevievre Jordan (Marowijne) en Fogatie Aserie (Brokopondo). Vorswijk zit in haar tweede termijn als DNA-lid.

FR

error: Kopiëren mag niet!