Visser die collega tot driemaal toe uit boot duwde verdedigt zich: “Ik werd aangevallen”

De zaak waarbij twee vissers het met elkaar aan de stok kregen op een boot, waarbij het slachtoffer Shawn S, die bekend was als Big, het leven liet, werd gisteren behandeld in de rechtszaal. De 32-jarige Winod G. alias Booka staat terecht voor het opzettelijk van het leven beroven van zijn collega Big en het mishandelen van een andere collega met een ijzeren pijp. De man wordt ook verweten het latere slachtoffer van de boot te hebben geduwd. Door officier van Justitie, Shanta Mahadew, werd duidelijk gemaakt dat de verdachte tot driemaal toe het slachtoffer in het water had geduwd. De eerste keer was de dag vóór het noodlottig ongeval. Desondanks gedroeg Big zich normaal tegenover Booka, zei de officier. Het was de verdachte die ook de volgende dag de confrontatie aanging door op de boot, varend over de Marowijnerivier de man opnieuw in het water te duwen. Hierna dreigde hij met een schroevendraaier iedereen op de boot, zodat er geen hulp geboden zou worden. Big kon zich op dat moment nog behelpen, omdat hij ook een deel van een net kon vastpakken, waarna hij door zijn collega’s toch weer uit het water gehaald kon worden. Toch lukte het Winod alias Booka om voor de derde keer toe te slaan door op een onbewaakt moment Big weer het water in te duwen. Dit keer nam hij een ijzeren pijp waarmee hij zijn collega’s te lijf ging. Een college werd in de hals en op het hoofd geraakt. Volgens de afgelegde verklaringen van een getuige heeft die Big in het water zien spartelen, waarna hij in de diepte verdween. De verdachte vertelde dat hij zo gehandeld heeft, omdat hij door de mensen op de boot werd aangevallen. Op 17 augustus volgt het requisitoir van de officier van Justitie.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: