Telefoonrover: “Voor een telefoon richt ik toch geen pistool op iemand?”

Joel V. en Furgel S. worden verdacht van het plegen van een straatberoving. Laatstgenoemde is op vrije voeten voor zijn aandeel, maar Joel V. wordt voor nog een viertal andere zaken verantwoordelijk gehouden. Het gaat om het afhandig maken van een telefoontoestel van een scholier, een beroving onder bedreiging van een mes, een beroving van een winkelier, waarbij diens telefoon afgepakt werd, en een beroving van een schoolgaand meisje van haar mobiele telefoon.

Een getuige vertelde dat nadat hij door de schoolbus was afgezet op 28 november 2019 zijn telefoon werd afgepakt door de verdachte Joel V., alias Boeroe. Toen het slachtoffer de achtervolging wilde inzetten, werd hij bedreigd met een mes. Ook een meisje onderging hetzelfde lot en een andere scholier verklaarde dat de verdachte hem vroeg hoe laat het was, om hem vervolgens van zijn schooltas, met daarin zijn telefoon, afhandig te maken. De officier van Justitie, Shanta Mahadew, hield de verdachte voor dat hij reeds eerder heeft verklaard dat hij de telefoons heeft verkocht. Uit het voorgelezen dossier bleek dat Joel V. had verklaard dat hij met de opbrengsten van een van de toestellen zijn huishuur had betaald.

Rechter Maureen Dayala zei dat een getuige de verdachte uit een collage met andere verdachten had herkend. “Ik kan me niet in hem vergissen”, zei die getuige. Het blijkt dat alle getuigen de verdachte aan zijn tatoeages op de armen en in de nek hadden herkend. De man ontkende met de woorden: “Voor een telefoon ga ik toch geen pistool op iemand richten?” Toch liet de rechter blijken daar niet van overtuigd te zijn. “Hoe lang kennen we elkaar? En waarvoor kom je steeds hier?”, vroeg rechter Dayala aan de verdachte. De officier van Justitie zei dat ook de medeverdachte van de roof moet hebben geweten, omdat hij een vergoeding van SRD 50 had ontvangen. Zijn excuus dat hij alleen maar een taxirit had gereden, maakte niet veel indruk. “Je wist ervan”, merkte de officier op. Op 17 augustus houdt zij haar requisitoir. Joel V, die overgeplaatst wil worden omdat hij Rijsdijk te ver vindt, blijft aangehouden.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: