Slechts SRD 100 miljoen overgebleven uit Noodfonds

Van het in april goedgekeurde Noodfonds van SRD 400 miljoen voor Covid-19, is volgens de vicepresident op dit moment ongeveer SRD 100 miljoen over.  Het fonds werd in april goedgekeurd om zodoende de regering Desi Bouterse-Ashwin Adhin de ruimte te bieden om groepen die het zwaarst getroffen zijn door het Covid-19 virus te ondersteunen. Zo kreeg elk huishouden SRD 1.000 extra aan Algemeen Kinderbijslag, terwijl personen die hun baan hebben verloren als gevolg van dit virus ook in aanmerking kwamen voor SRD 1500 aan steun. Naast het uitgeven van Covid-pakketten werden ook uitkeringen gepleegd aan oudjes en mensen met beperking. Brunswijk stelde gisteren op een persconferentie dat Financiënminister Armand Achaibersing de persoon is die meer gedetailleerde informatie kan geven over waar het geld precies aan besteed is. De bewindsman kon de RvM echter niet bijwonen vanwege andere dringende verplichtingen. De pas aangetreden regering Chan Santokhi-Ronnie Brunswijk is nog bezig met een inventarisatie over wat precies is achtergelaten door de voorgangers.

FR

error: Kopiëren mag niet!