Osip ziet minister Transport, Communicatie en Toerisme als role model

De Organisatie van Samenwerkende Inheemse dorpen in Para/Wanica (Osip) zegt zeer trots te zijn dat er een inheemse minister in dit kabinet zit. Het is de eerste keer dat een minister van inheemse origine zitting heeft in het kabinet. Albert Jubitana is aangetreden als minister van Transport, Communicatie en Toerisme in de regering Santokhi/Brunswijk. “Tijdens zijn installatie als minister heeft hij er geen twijfel over laten bestaan wie hij is en waar hij vandaan komt”, zegt Lloyd Read, voorzitter van de Osip. “You can’t let other people tell you who you are. You have to decide that for yourself”, zegt Read. (Je kunt anderen je niet laten vertellen wie je bent. Dat moet je zelf beslissen). Met dit gegeven is contact met ons verzekerd en zijn de vele zorgpunten van de inheemsen hem bekend.


“Tamushi/Adajali heeft hem uitgekozen om naast de nationale zorgpunten ook onze zorgpunten naar voren te brengen, zodat ook eraan gewerkt kan worden. Dat Tamushi/Adajali hem veel wijsheid en kracht zal geven om de hem opgedragen taken naar eer en geweten uit te voeren, is onze wens en bede”, stelt Read. “Als hij zijn werk goed doet, dan zal hij voor ons als role model dienen, met name voor de jongeren”, besluit Read.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: