Oom ontkent misbruik nichtje van 9

Filip F. is de oom van een minderjarig meisje, dat hij zou hebben misbruikt. De verdachte ontkent. Het meisje was op dat moment 9 jaar en vertelde dat ze kippen op het erf te eten gaf toen de oom haar riep. De oom woont in een ander huis op het erf. De man trok het kind zijn woning in en duwde haar het bed op, waarna hij ontuchtelijke handelingen pleegde met zijn nichtje. De man moest zijn praktijken staken nadat iemand van buiten het kind riep.

Rechter Lydia Ravenberg zei tegen het kind dat haar oom zei dit nooit gedaan te hebben. “Hij liegt”, antwoordde het meisje. Ze had dit nooit op school verteld, omdat ze bang was. Dit was niet de enige keer. De man zou ook in een cybercafé zich aan het kind hebben vergrepen. Daarvan vertelde de oom dat het kind in de WC was toen ze hem zei dat er geen papier was. Op het moment dat hij papier bracht zag de zus hem en die vroeg wat hij daar deed. “Is dat waar?” vroeg de rechter kalm. “Nee, hij heeft me getrokken”, reageerde het kind. De verdachte oom vertelde hierop dat het meisje hem de opdracht had gegeven om gemeenschap met haar te hebben. De rechter geloofde deze versie helemaal niet. “Wilt u mij zeggen dat dit kind u de opdracht heeft gegeven?”, vroeg rechter Ravenberg. De officier van justitie stelde dat de man zijn geestelijk overwicht op het kind gebruikte. De verdachte zei hierop dat er een financiële kant aan het verhaal kleeft. De zus kon hem niet terugbetalen en daarom zou zij dit plan in elkaar gezet hebben. De verdachte bleef bij zijn onschuld. Over zijn bekentenis bij de rechter-commissaris zegt de man  dat niet te hebben begrepen, omdat hij geen Nederlands verstaat. De zaak is uitgesteld naar 21 augustus.

RB

error: Kopiëren mag niet!