Advocaat Lobo: “Geweld door verdachte was actie op reactie”

Donovan S. stond dinsdag terecht voor poging tot moord, doodslag, zware mishandeling en overtreding van de Vuurwapenwet. De raadsman van de verdachte, Raoul Lobo, voerde aan dat zijn cliënt de halve stad moest rondrijden om uit handen te blijven van zijn achtervolgers die het op hem gemunt hadden. Een getuige heeft vervolgens schoten gehoord, nadat één van de achtervolgers met een houwer op Donovan S. afkwam. De aanleiding van het conflict is dat de verdachte scharrelde met de vriendin van één van de achtervolgers. “Ondanks dat hij naar de politie is geweest, werd hij achtervolgd”, verdedigde de advocaat de verdachte. De dreiging moet voor de man dusdanig zijn geweest dat hij voor geweld koos als oplossing. Lobo zei verder dat geweld niet past bij het gedrag van de verdachte en dat zijn handelen het gevolg was van actie en reactie. De raadsman vroeg daarom om de 33-jarige verdachte in vrijheid te stellen. De officier van justitie bevestigde dat de man is achtervolgd. De officier had nog de behoefte om de getuigen te horen, die hoewel gedagvaard, niet zijn verschenen op de zitting, waardoor voor de volgende zitting hun medebrenging is gelast. Rechter Duncan Nanhoe stelde het vervolg vast op 18 augustus.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: