Verduistering van staatsgoederen blijkt valse melding te zijn

Kapitale Delicten kreeg op dinsdag 21 juli een tip binnen dat men goederen, toebehorende aan het Kabinet van President, op een bepaald adres zou hebben opgeslagen. De politie ging op onderzoek uit en meldde zich op het desbetreffende adres te Mottonshoop aan. Ter plaatse werd een zekere mevrouw W. aangetroffen. Op een vraag van de politie omtrent de aldaar aangetroffen laptops verklaarde de dame dat de apparaten van het ministerie van Buitenlandse Zaken afkomstig zijn en dat het afgeschreven apparatuur betrof. Deze in feite onbruikbare laptops waren naar huis gebracht door haar man om daaruit bruikbare onderdelen te slopen. De mevrouw werd voor verder onderzoek overgebracht naar het bureau en kort daarna meldde een man zich op die post aan. De politie heeft deskundige van ITC ingeschakeld om te checken of de laptops al dan niet defect zijn.

Kort nadien meldde de afdelingschef van de wederhelft van mevrouw W. zich aan op het bureau en bevestigde dat het om afgeschreven apparaten ging en dat er toestemming was gegeven om de goederen mee te nemen.

Mevrouw W. is bijzonder gebelgd over hetgeen haar is overkomen. “De politie krijgt zogenaamd een tip en wanneer ze voor mijn deur zijn, is er gelijk iemand die staat te filmen en dit gelijk op FB post. Ik haal niet uit mijn hoofd dat deze persoon de zogenaamde tipgever is. Zelfs mijn minderjarige kinderen zijn gefilmd en op FB gezet. Mijn goede naam en eer zijn te grabbel gegooid”, zegt mevrouw W.

Nadat bleek dat er geen sprake was van enig diefstal hebben twee inspecteurs van politie hun excuses namens het korps aangeboden aan mevrouw W.  De afdeling Voorlichting van het Korps Politie Suriname zal ook een bericht schrijven en dit misverstand uit de wereld helpen. “Ik beef gewoon. Zomaar schelden mensen mij uit op FB. Hoe kunnen mensen dit iemand aandoen”, vraagt mevrouw W. zich in tranen af.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: