Minister Volksgezondheid benadrukt voortzetting aanpak Covid-19

De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, benadrukte woensdag tijdens een persconferentie dat de Covid-19 aanpak wordt voortgezet, en dat er slechts waar nodig aanpassingen gedaan zullen worden. Vanaf de overname op vrijdag is men naar zijn zeggen continu bezig met Covid-19. Er komt volgens hem wel een nieuwe organisatiestructuur, maar dat het beleid wordt voortgezet. De coördinatie wordt verricht vanuit het bureau van de vicepresident. De vp wordt hierin bijgestaan door enkele ministers, zoals van Volksgezondheid, Buza, Regionale Ontwikkeling en het DNV. De minister van Volksgezondheid heeft hierbij de beschikking over een taskforce. Die richt zich op vier pijlers binnen de Covid-aanpak, namelijk de handhaving, ondersteund door DNV, Juspol en Defensie, de medische pijler met een outbreak managementteam, economie en maatschappij is de derde pijler waarin alle ministeries en de maatschappelijke groeperingen bij de aanpak betrokken zullen worden richting normalisatie. De vierde pijler is die van voorlichting oftewel communicatie, omdat het gedrag van de samenleving bepalend zal zijn voor de maatregelen die de overheid zal moeten nemen om Covid-19 het hoofd te bieden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: