Nieuw verzoek in staat van beschuldigingstelling Hoefdraad

Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday heeft maandagmiddag een hernieuwde vordering tot het in staat van beschuldiging stellen van ex-Financiënminister Gillmore Hoefdraad, ingediend bij De Nationale Assemblee (DNA). Dagblad Suriname berichtte nog in haar editie van maandag dat deze vordering deze week nog zou worden ingediend. Deze vordering is gebaseerde op de wettelijke mogelijkheid zoals opgenomen in de Wet in Staat van Beschuldiging en Vervolging politieke ambtsdragers en mede gelet op de tot nu toe verkregen resultaten in het onderhavig strafrechtelijk onderzoek. Het OM stelt in een verklaring dat zij van de afwijzing en redenen van afwijzing van de eerste vordering tot heden nimmer in kennis is gebracht, maar dat zij hiervan via mediaberichten moest kennisnemen. Toewijzing van de hernieuwde vordering zal het volgens de pg mogelijk maken om de strafzaak tot klaarheid te brengen middels een gerechtelijk vooronderzoek.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: