NCCR nog steeds in charge, grenzen nog steeds gesloten

Op de laatste reguliere persconferentie van het Nationaal Covid-19 team waren te gast Kolonel Jerry Slijngard, epidemioloog Ingrid Krishnadath, Dr Stephen Vreden en Dhr Herman Jintie, directeur van de medische zending. Er zijn nu 1079 positief geteste gevallen, 402 actieve, 21 overledenen, 5 op de IC, 346 in quarantaine en 10 LTFU. Er zijn 656 personen genezen verklaard.

Slijngard gaf aan dat de grenscontrole en -bewaking op dezelfde voet doorgaan. Ook de operatie “Dring’ dresi wakti siki” is nog van kracht aan de oostgrens, de westgrens en de mensen die het zuiden de grens proberen over te steken, maar zelfs bij de Atlantische oceaan aan de noordgrens. Daarbij gaat het met name om schoeners en andere vaartuigen. Officieel zijn de grenzen nog steeds gesloten, geldend voor verkeer in beide richtingen. Alle doorlaatposten zijn actief en worden gecontroleerd. Ook het binnenlands luchtruim is nog gesloten voor personenverkeer naar de diverse plaatsen, behalve voor spoed- of noodverkeer. Het NCCR is ook nog bezig met de repatriatie, en ook nog belast zijn met de coördinatie, het beheer en de logistiek van de quarantaine mogelijkheden, en daar worden nog aanvullende mogelijkheden voor bekeken om meer quarantaine plekken beschikbaar te hebben. Personen die nu repatriëren uit Nederland gaan gewoon in thuisquarantaine. Alles gebeurt nog steeds in samenwerking met de overige bekende instituten en actoren.

error: Kopiëren mag niet!