Mogelijk deze week nieuw verzoek in staat van beschuldigingstelling Hoefdraad

Het ziet ernaar uit dat het Openbaar Ministerie inderdaad weer een verzoek aan het parlement zal richten om Gillmore Hoefdraad, de ex-minister van Financiën, in staat van beschuldiging te stellen, zodat hij toch strafrechtelijk vervolgd kan worden in het fraudeschandaal rondom de Centrale Bank van Suriname (CBvS). De krant verneemt van bronnen dat dit mogelijk deze week nog zal gebeuren.  Ondertussen is het al duidelijk dat de nieuwe coalitie, bestaande uit de VHP, Abop/PL en NPS, wel zal meewerken wanneer het verzoek binnen is. Naast ex-governor Robert van Trikt van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en zijn zakenpartner Ashween Angoe, is nu ook CBvS-directielid Faranaz Hausil aangehouden in deze megafraudezaak. In deze zaak heeft het Openbaar Ministerie op 23 april een vordering ingediend bij DNA om Hoefdraad als politieke ambtsdrager in staat van beschuldiging te stellen, zodat hij ook vervolgd kan worden. Het toenmalig parlement bestaande uit de NDP-coalitie en gewezen assembleevoorzitter Jennifer Simons wees het verzoek op 19 mei af. Hoewel Hoefdraad nu niet langer minister is, moet hij toch eerst in staat van beschuldiging worden gesteld, omdat de vermeende strafrechtelijke handelingen tijdens zijn ambt als minister zouden zijn gepleegd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: