Oud-penningmeester Romeo Simons van de Surinaamse Partij van de Arbeid: “Onkreukbaarheid van groot belang”

“De onkreukbaarheid van de regering Santokhi/Brunswijk zal moeten blijken. Deze morele eigenschap is een deugd voor regeringen en hooggeplaatste personen. Politici, vooral de nieuwelingen die zich presenteren op de vloedgolf van de VHP, doen zich voor als rotsvast, rechtschapen, eerlijk, betrouwbaar, integer, niet om te kopen. In een woord onkreukbaar”, aldus oud-penningmeester Romeo Simons van de SPA (Surinaamse Partij van de Arbeid).

Status en macht

“Goede voornemens zijn niet voldoende om het predicaat onkreukbaar op te eisen. Maatschappelijke status en enige macht kan de mens er eventueel toebrengen daarvan misbruik te maken. Personen die nooit voor corruptie en andere verleiding hebben gestaan en daarvoor niet gezwicht zijn, kunnen niet bewijzen dat zij het predicaat onkreukbaar waard zijn. De toekomst zal uitwijzen wie in staat zal zijn verleidingen te weerstaan.”

Stagnatie voorkomen

“Het gedrag van ambtsdragers, ambtenaren, politici en hun trawanten is in de achter ons liggende 10 jaar gladder en ongevoeliger dan steen geworden. Beïnvloeding, omkoperij en andere negatieve handelingen zijn aan de orde van de dag. Als deze kreuken niet worden weggewerkt, zal Suriname verder stagneren.”

HD                                            

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: