Jamiro Pink: “Veel studenten zijn van plan de school op te geven”

De Havo II-student Jamiro Pink is zeer teleurgesteld in de overgangsnormen. Hij merkt op dat ook zijn medestudenten met de handen in het haar zitten. In gesprek met Dagblad Suriname licht hij toe dat de vos-studenten minimaal 35 punten en maximaal 36 punten dienen te scoren voor de vakken Nederlands, Engels, Economie I, Economie II, Geschiedenis en Aardrijkskunde om naar de volgende klas door te kunnen stromen. Een herkansing geldt pas als er 34 punten zijn behaald.

Jamiro heeft reeds aan de kaak gesteld dat de niet-examenkandidaten van Havo II, Lyco I en II, vwo 4 en SGK te kampen hebben met een grote achterstand als gevolg van de onderwijsonderbreking door Covid-19 sedert maart 2020. Met het besluit van het Onderwijsministerie om de niet-examenklassen op basis van de cijfers van het eerste en tweede kwartaal te beoordelen, ziet Jamiro zijn vrees uitkomen dat veel scholieren de eindstreep niet gaan halen. “De studenten zijn erg ontevreden en zijn van plan de school op te geven, zodanig gedemotiveerd zijn ze. Het is bovendien al zo een dure tijd”, benadrukt Jamiro.

Wat de demotivatie heeft vergroot, is dat de scholen vooraf niet meegedeeld  hebben hoe de overgangsnormen eruitzien. “Als ze ons van tevoren hadden voorbereid wat er gaat gebeuren, dan hadden we een beeld voor welke vakken wij ons harder moesten inzetten.” Jamiro betreurt het dat er gedurende 4 maanden niets tot stand is gekomen betreffende afstandsonderwijs. “Men zet alle focus op de examenklassen en wij worden aan ons lot overgelaten. Als er veel meer hangjongeren erbij komen, dan moet men zich niet afvragen hoe dat komt.”

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: