Noersalim neemt afscheid op Biza

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft op 15 juli een bijeenkomst gehouden met de Algemene Bond van Personeel, waarbij zij de samenwerking hebben beëindigd.  “Het was een enorm genoegen om dit land te dienen en om als minister van Binnenlandse Zaken mijn bijdrage te leveren. We doen het allemaal voor land en volk.” Het was een heel uitdagende periode voor de minister, maar hij zegt tevreden te zijn met hetgeen gerealiseerd kon worden.

Noersalim ging in op enkele zaken, die positief tot stand zijn gekomen, namelijk: het formaliseren van de hbo-opleiding, het digitaliseringstraject en het implementeren van het HRM-directoraat met verschillende afdelingen. De minister spreekt zijn hoop uit dat deze zaken voortgezet en geprofessionaliseerd zullen worden. Hij ziet ook graag dat de bond zal bijdragen aan het master opleidingstraject, dat reeds is ingezet. De leden zullen uiteindelijk de vruchten hiervan plukken en tegelijkertijd is het in het voordeel van de organisatie.

Volgens de minister zijn niet alle gestelde doelen behaald. Enkele trajecten die niet gerealiseerd konden worden, zijn onder andere de dependances voor Bureau Genderaangelegenheden in de verschillende districten. De dependance in Nickerie werd een feit. Echter lukte het niet bij de overige districten. Ook de Bureaus voor Burgerzaken in verschillende districten is voor slechts 80% bouwkundig af.

error: Kopiëren mag niet!