“Ik zie na maanden mijn vrienden weer”

De school is intussen begonnen voor de examenklassen. Tijdens een gesprek met enkele leerlingen en studenten werd gezegd dat zij het tot dusver heel leuk vinden dat zij de school weer mogen bezoeken. “Ik zie na maanden mijn vrienden weer. Natuurlijk is het een beetje moeilijker geworden, maar ik ben tenminste niet de hele dag thuis.” Een student gaf aan dat zij deze gelegenheid nuttig gaat gebruiken om de leerstof goed op te pakken. “Ik wil het dit jaar net als andere jaren halen en aan het eind ook iemand zijn die een verandering gaat kunnen brengen in ons land.” 

Ook bleek dat niet eenieder het leuk vindt om rond te lopen met een neuskap. Een leerling gaf aan dat het heel moeilijk is zo te communiceren met elkaar. Ook het ademen gaat een beetje moeilijk via een neuskap, maar uiteindelijk is het voor de veiligheid van jezelf en je naasten. Intussen hebben de meeste ouders ook de resultaten van hun kinderen, die in de eerste tot de vijfde klas van de lagere school zitten. De meeste leerlingen hebben een goed resultaat, terwijl anderen het niet hebben gehaald. “Ik ben heel trots op mijn dochtertje, zij is bevorderd naar de eerste klas. Voor mijn oudste dochter vind ik het niet zo leuk. Zij heeft het niet gehaald en moet het volgend schooljaar opnieuw doen. Voor de kinderen die het hebben gehaald, zeg ik: “Ga zo door”. Maar voor hen die het niet hebben gehaald, zeg ik: “Doe je best het volgend schooljaar en maak er het beste van”. Ook is het belangrijk de maatregelen aldoor in acht te nemen, want wij weten niet hoe lang het zo gaat zijn in het land”, zegt een ouder tegenover de krant.

TM

error: Kopiëren mag niet!