Gratie van Trump vergeleken met die van voorgaande presidenten

U.S. President Donald Trump’s clementie order voor zijn oude politieke bondgenoot Roger Stone heeft de veroordeling van de veteraan Republikeinse medewerker omgezet en hem een boete van $20.000 en twee jaar van gecontroleerde vrijlating bespaard.

Trump heeft de gevangenisstraf van 40 maanden van Stone op vrijdagavond omgezet, enkele dagen voordat hij zich in de gevangenis moest melden. De 67-jarige Stone werd in 2019 veroordeeld voor het liegen tegen het Congres, het knoeien met en het belemmeren van het onderzoek van het Parlement naar de vraag of Trump’s campagne samenspande met Rusland om de verkiezingen van 2016 te winnen.

Hij had zich op 14 juli moeten melden bij een federale gevangenis in Georgia.

De actie van Trump markeerde zijn meest assertieve interventie om een vennoot in een misdadig geval te beschermen en zijn recentste gebruik van uitvoerende clementie om aan een bondgenoot ten goede te komen, zei Reuters.
De democraten stelden de actie van Trump aan de kaak. De Spreker Nancy Pelosi van het Huis heeft op zaterdag het ,,een handeling van wankelende corruptie genoemd,” en zei dat de wetgeving vereist is om een president te verhinderen om gratie te verlenen of het vonnis van iemand om te zetten die handelde om die president van vervolging af te schermen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: