VAE stuurt ” hope ” naar Mars

In de eerste planetaire missie door een Arabisch land zal de Hope-sonde van de VAE de atmosfeer van Mars bestuderen en verkennen waarom de planeet waterstof en zuurstof aan de ruimte verliest.

De Hope Mars-sonde van de VAE zal gelanceerd worden vanaf Tanegashima Space Center in Japan, met een H-IIA tweetraps lanceervoertuig. De missie zal aankomen in februari 2021, het 50ste verjaardagjaar van de VAE.

De operatie wordt uitgevoerd in samenwerking met de universiteiten van Colorado-Boulder, Californië-Berkley en de staat Arizona. De sonde is gebouwd door het Mohammed bin Rashid Space Centre in Dubai.

Hopelijk gaat hij in een baan om Mars, waarbij hij twee jaar lang gegevens verzamelt, met een optie voor nog eens twee jaar als het lukt. De missie is bedoeld om de verschillen te onderzoeken tussen het huidige en het oude klimaat van Mars, het verlies van waterstof en zuurstof uit de Marsatmosfeer, en de relatie tussen de onderste en bovenste atmosfeer.

Verwacht wordt dat het een globaal dagelijks beeld zal geven van het weer op Mars en misschien de reden zal geven voor de drastische klimaatveranderingen op Mars.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: