Ramps bemachtigd grensoverschijdend logistiek project voor Suriname exploratieboring

In april 2020 verwierf Ramps Logistics een volledig geïntegreerd contract met PETRONAS Suriname E&P BV (PSEPBV), een dochteronderneming van Petroliam Nasional Berhad (PETRONAS). Dit contract betreft  logistiek en shorebase operaties in Suriname en Trinidad voor de aanstaande boorcampagne Sloanea-1 well, in Block 52 in Suriname. .

PETRONAS is de bewaarder van de olie- en gasbronnen van Maleisië en van het  Fortune Global 500 energie bedrijf, dat in meer dan 50 landen aanwezig is . Het offshore-areaal van Suriname belooft grote kansen na de recente ontwikkelingen van Apache in blok 58 en  het enorme succes van Guyana op het gebied van E&P.

Met het boren zal naar verwachting aan het eind van het derde of het begin van het vierde kwartaal van 2020 een aanvang worden gemaaktbeginnen. De boordiensten zullen voornamelijk worden geleverd vanuit Trinidad, van waaruit de bevoorradingsschepen alle leidingen, casings, boorvloeistof, cement en ander gereedschap zullen verplaatsen naar het boorplatform voor de kust van Suriname. Het bedrijf  zal shorebase diensten in Trinidad leveren en ook logistieke diensten verlenen zoals inklaring en vergunningen voor alle schepen, douane-expeditie, immigratie en andere personeelslogistiek, evenals een reeks diensten van derden, waaronder bunkeren, verhuur  ladingdragers (CCU) en afval verwijdering in zowel Trinidad als Suriname.

Ramps heeft in 2017 en 2018 ook vergelijkbare grensoverschrijdende projecten beheerd voor Tullow Oil en Kosmos Energy in Suriname. Sinds 2015 biedt Ramps het volledige aanbod van grensoverschrijdende logistieke diensten aan bedrijven zoals ExxonMobil en Tullow, ter ondersteuning van hun exploration en development boringen in Guyana. Vanaf haar oprichting in 1985, heeft Ramps kantoren in Trinidad, Guyana, Suriname, Mexico, Miami en Houston opgezet met een totaal personeelsbestand van meer dan 500 personen.

“We zijn verheugd om mee te mogen werken aan de Sloanea-1 boor campagne voor PSEPBV, een dochteronderneming van PETRONAS in Suriname. “We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking met de lokale bedrijven.”,aldus Kevin Julen, Country Manger van Ramps Logistics in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: