Politiebond prikt 15 juli voor alv

Het bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB) heeft afgelopen zaterdag 11 juli 2020 vergaderd om een datum te prikken voor de aangevraagde algemene ledenvergadering (alv). Woordvoerder Revelino Eijk van de SPB, zegt dat de dag voor deze alv nu is vastgesteld op woensdag 15 juli. 

WhatsApp bericht over heftige bondsvergadering 

Een WhatsApp bericht ging zaterdag kort na de vergadering viraal. Daarin werd aangegeven dat het heftig aan toe ging op de vergadering. Er is daarbij een clash ontstaan tussen de voorzitter van de SPB, Raoul Hellings, en de secretaris van de SPB, Mielando Atompai. Eijk gaf een reactie hierop aan de media. Volgens de woordvoerder is de vergadering verlopen zoals het heel vaak aan toe gaat. Er was geen sprake van onregelmatigheden. “Bij elke vergadering gaat het heftig aan toe, omdat wij ook altijd adagium hebben gehanteerd dat niet een ieder met elkaar eens hoeft te zijn, maar we blijven discussiëren over onderwerpen totdat wij eruit komen. Dat er commotie is ontstaan of dat de leden tegenover elkaar hebben gestaan klopt van geen kanten”, zegt Hellings. 

Ook staat in het WhatsApp bericht dat er een seksvideo van één van de bondsleden is, die heel binnenkort gepost zal worden op social media. Eijk zegt dat hij daarvan geen kennis draagt en dat er vaak genoeg leugenachtige zaken naar buiten worden gebracht door kortzichtige mensen. Volgens Eijk probeert men paniek te zaaien binnen de gemeenschap over de politiebond. Hellings reageerde hierop dat het een privé-aangelegenheid is van de desbetreffende persoon en dat hij verder geen commentaar daarop heeft.

Voice van “Gentle”

Behalve het WhatsApp bericht gaat ook een voice-opname van vermoedelijk de penningmeester van de SPB, Sergio Gentle, viraal waarin de persoon aangeeft dat de minister van Justitie en Politie een groot probleem heeft met zichzelf. “Mi no sab suma e kor suma, maar mi gado yu bevorder joe heer beveiliging, nooit Politiebond ben de fanowdu, yu bevorder Pofman….. Mi gado, a djirs dat skowt’man sref no mang shie in dat als de politiek iets wil doen er geen korpschef nodig is of een toevallige vakbondsvoorzitter, dan druk je het gewoon door!  Dus mi no sabi sang na a goudspel disi dan wan tu man go in a zuiging……tek bribi in rommel.” Gentle was niet bereikbaar voor commentaar. Politiefunctionarissen deelden hun mening met de krant en gaven aan dat het steeds spannender wordt binnen de bond en de organisatie.

In gesprek met de krant zegt de voorzitter van de SPB, tevens waarnemend HRM manager Hellings, niet exact te weten hoeveel mensen van de beveiliging van de minister bevorderd zijn geworden. De minister heeft op eigen houtje de politiefunctionarissen bevorderd. Hij bevestigt dat van ene James wel de zaken zijn doorgegeven aan HRM. De minister heeft de bevorderingen gedaan zonder de korpschef en de afdeling HRM hiervan in kennis te stellen.

Geen dispuut tussen Hellings en Atompai 

Hellings zegt dat hij alle WhatsApp berichten en voices heeft ontvangen en dat hij van alles op de hoogte is. Met betrekking tot het WhatsApp bericht zegt de voorzitter dat er geen sprake was van ruzie of zo. Er is altijd wel verschil van mening, maar dat wordt naderhand besproken en zaken worden bijgepraat. Bovendien is er geen dispuut tussen hem en Atompai. “Wij zijn naast collega’s ook vrienden die samen voetballen en andere zaken doen”, aldus Hellings.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: