Gajadien: ‘CBvS heeft alle schulden regering overgezet tot langlopende schulden’

Tijdens de behandeling van de Wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand gisteren in De Nationale Assemblee (DNA), verwees de coördinator van de coalitie, tevens VHP-fractieleider, Asiskumar Gajadien, naar het besluit van de regering Bouterse-Adhin en de vorige coalitie om de Wet op de Staatsschuld en de Bankwet in maart opzij te zetten en schulden vanaf 2002 om te zetten in een langlopende lening. Deze zaken werden volgens Gajadien toen slechts als drogredenen opgenomen in de wet om de slechte financiële situatie van het land te overbruggen. “Wij als toenmalige oppositie waren voorstander van een burgerlijke uitzonderingstoestand, maar tegen deze extra maatregelen. Het waren slechts drogredenen die niets te maken hadden met Covid. Het is waarheid geworden, want uiteindelijk hebben we een schrijven van de Centrale Bank vorige week gezien, waar alle schulden van de regering tot langlopende schulden zijn overgezet”, stelde Gajadien. Dat was volgens hem het voornaamste punt om de Wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand met slechts 1 maand te laten verlengen.

Afspraak voor geen inhoudelijke behandeling

De opmerkingen van Gajadien zette kwaad bloed bij NDP-fractieleider Andre Misiekaba en zijn partijgenoot Rabin Parmessar, die nu deel uitmaken van de oppositie. Volgens Misiekaba was vooraf tijdens de huishoudelijke vergadering afgesproken dat er geen inhoudelijke behandeling van de wet zou plaatsvinden. Hij schaarde zich achter de oproep van Parmessar en adviseerde Gajadien om dezelfde dag nog de hele wet integraal te wijzigen. Parmessar had reeds gesteld dat het niet uitmaakt welke regering nu aanzit. “Als er principiële bezwaren zijn tegen de wet, dan zou die nu grondig moeten worden behandeld en aangenomen. Er is een regering nu. Wat komt zullen we zien”, aldus Parmessar.

Misiekaba en gezin moesten 2 weken in quarantaine

Misiekaba verwees ook naar de 17 Covid-doden die tot nu betreuren zijn en de honderden mensen die besmet zijn geraakt. “Er zijn 17 families nu die rouwen, omdat den sma fu den dede! Iemand dicht bij mij is enkele weken terug ook geveld met Corona. Goddank is die persoon er levend uit gekomen. Ik moest ook 2 weken in quarantaine met mijn heel gezin vanwege die situatie. Het is een serieuze zaak”, benadrukte Misiekaba.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: