Doekhie: “Soerdjan en Woei hebben elkaar op RGB zitten opeten”

Ex-Assembleelid Rachied Doekhie is verbaasd dat president Desi Bouterse nu pas ervoor gekozen heeft om minister Lekhram Soerdjan van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer thuis te zetten. “Vanaf het begin deed hij maar wat hij wilde en ik heb de minister in maart ook nog op de hoogte gesteld hiervan. Hij heeft een arme man in Nickerie zelf om geld gevraagd voor een beschikking. A mang aksi a mang moni. Ook heeft hij veel vrienden en familie buiten anderen om geholpen”, zegt Doekhie aan Dagblad Suriname. De politicus voert aan dat de bewindsman vanaf de eerste dag na zijn overplaatsing van LVV naar RGB ook overhoop zat met directeur Leandra Woei. “De directeur is ook geen koekje, want ook zij is een oorzaak. Soerdjan en Woei hebben elkaar daar zitten opeten, terwijl het arm volk het heeft moeten vergelden. Als Bouterse beiden had opgedonderd, dan had hij de verkiezingen misschien nog gewonnen. De afgelopen twee jaren deden deze mensen wat zij wilden, terwijl de partijideologie, de revolutionaire ideologie, niet kwam kijken”, aldus Doekhie. De krant verneemt dat Soerdjan ook nog geweigerd heeft bepaalde stukken voor personen te tekenen. Er zou daar naar verluidt een lijst met namen zijn gelekt.

RGB-directeur noemt haarzelf first lady

Dat de NDP in Para van 3 naar 2 DNA-zetels is teruggevallen, is volgens het ex-assembleelid ook deels te wijten aan directeur Woei. “Ik weet dat andere gekozen leden van daar wel dag en nacht aan de bel hebben getrokken. Maar ze is een tante die van achter een toonbank van een winkel is gehaald en als directeur is gezet. Dan hangt ze daar nog erbij de first lady uit. Niemand kan haar wat doen, want zij is de first lady. Wat verwacht je dan? Er was uiteindelijk geen leiding op het ministerie”, stelt de NDP’er. Hij beweert verder dat Woei een kantoor had buiten het gebouw van RGB, ergens ondergebracht bij het ministerie van Volksgezondheid. Soerdjan is in april 2018 minister geworden. Hij was eerst op Landbouw, Veeteelt en Visserij. In mei vorig jaar nam hij het roer over bij RGB.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: