Vijf huizen getroffen door heftige rukwind in Nickerie

Brandweervoorlichter Olton Pinas zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat minstens vijf huizen in Nickerie schade hebben opgelopen door een heftige rukwind.

Omstreeks 08.15 uur kreeg men te Nieuwe Nickerie en Groot Henaar melding van hevige rukwinden waarbij op diverse plaatsen dakbedekking is weggewaaid. 

Volgens Pinas zijn drie woningen te Nieuw Nickerie getroffen door de rukwind. Het eerste betreft een hoogbouw houten woning. Van dit huis is het dak compleet weggewaaid. De brandweer heeft de bewoners geholpen door dekzeilen te plaatsen als bescherming voor de woning.  Bij twee andere laagbouw woningen zijn enkele zinkplaten weggewaaid. De brandweer heeft de platen wederom vastgespijkerd. 

Te Groot Henar zijn dakplaten van twee laagbouwwoningen weggewaaid. Bij de eerste woning ging het om enkele zinkplaten. De brandweer heeft deze weer bijgespijkerd. Bij het tweede geval is bijna de helft van het dak weggewaaid en is het gevaarte op de woningen van de buren terecht gekomen. Toen de brandweer ter plaatse aankwam bleek dat de mensen het huis met dekzeil hadden beschermd.  Onderweg heeft de brandweer een mast van Telesur aangetroffen die schade heeft opgelopen en er waren ook enkele bomen omgevallen door het gebeuren.


error: Kopiëren mag niet!