Minister Dikan dankt DC Kali voor aangename samenwerking

Minister Egdar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft zijn waardering uitgesproken over de aangename samenwerking die hij heeft gehad met districtscommissaris Adjaikoemar Kali van Commewijne.  Dc Kali is in november 2016, samen met acht collega dc’s, door de bewindsman geïnstalleerd, nadat ze door president Desiré Bouterse waren beëdigd op het Commissariaat van Wanica, te Lelydorp.

Dikan had op vrijdag 4 juli 2020 mogelijk zijn laatste officieel optreden in het district. Hij heeft daarbij leden van de nieuwe districtsraad (dr), op basis van de verkiezingen van 25 mei 2020, beëdigd. In zijn terugblik liet de bewindsman weten blij te zijn dat hij samen met de dc’s en de vakbond de beschikking Loopbaanplanning (vergelijkbaar met een handvest) heeft kunnen bewerkstelligen. Daarmee is er schot gekomen in een ontwikkeling, die decennialang was blijven liggen. De Loopbaanplanning bevat onder meer richtlijnen voor de bestuursdienst. Ook de taken en disciplines van de bestuursdienst zijn daarin verwerkt, alsook de intrede van nieuwe bestuursambtenaren. Daarnaast is de minister ook voldaan over de manier waarop er een oplossing is gevonden voor het uniformvraagstuk van de dienst.

error: Kopiëren mag niet!