Kenniskring discussieert over “Bouwstenen voor een beter Suriname”

Kenniskring zal op dinsdag 7 juli a.s. bouwstenen aandragen voor een beter Suriname. De verkiezingen zijn voorbij; veel optel- en aftrekwerk, het bindend verklaren ook en de voorzitter en vicevoorzitter van DNA zijn gekozen. In Guyana weigert de coalitie haar nederlaag te erkennen, speelt één twee met de Gecom-voorzitter en heeft Fitch Suriname verder gedegradeerd. De schulden achtervolgen het nieuwe regeerteam, de aftredende regering benoemt overnight ambtenaren, beloont zichzelf met enorme “chicken feed” twk-bedragen, decoreert nog erbij met Keti Koti veel mislukkelingen, creëert een belachelijke hoge militaire functie voor onze gammel Nationaal Leger en heeft Corona politici niet bespaard.

De hamvraag is hoe verder, all hands on deck? Suriname is aan zet. Direct na het aantreden begon de stoelendans over en de toename van het aantal (onder) ministeries. Op (social) media begon de afkeuring en heeft Kenniskring reeds op 2 juni 2020 een voorstel gedaan, dat grotendeels werd ondersteund door derden, o.a. de Nationale Vrouwen Beweging. Reacties kwamen binnen en wordt gehoopt dat de partijen de koppen weer bij elkaar zullen steken voor de verdere efficiëntieverbetering, hervorming en sanering van het overheidsapparaat.

Dat alle aandacht om het getij te keren naar de productie-industrie en toerismesectoren moet gaan, hoeft geen betoog en zullen op dinsdag 7 juli om 8.00 uur ‘s avonds live via ABC Kanaal 4.2 diverse deskundigen/gastsprekers zich buigen over hun vak- en werkgebieden. Met als thema “Bouwstenen voor een beter Suriname!” zal drs. Martin Panday, toerismeconsultant, het hebben over “Toerisme als deviezenverdiener”, waarna Nemchand Kanhai, de voorzitter van de Associatie van de Pluimveesector in Suriname, zal aangeven hoe er “meer productie in de pluimveeteelt” gerealiseerd kan worden.

Ing. Prahlad Sewdien, de voorzitter van de Federatie van Surinaamse Agrariërs, zal zijn visie geven over de “Agropotentie benutting” en sluit de accountant drs. Radjen Pahladsingh de avond af met “Financieringsbronnen voor ondernemers”. 

Vragen aan het panel kunnen ge’smst/geappt worden (+597)7557799. Met de discussies, onder leiding van MC drs. Glen Truideman, hoopt Kenniskring hiermee een bijdrage te leveren aan de wederopbouw van Suriname. De Zoom en YouTube Live Stream facilitering wordt verzorgd door RCFA accountants. http://www.youtube.com/c/RCFAAccountants. De avond begint exact om 8.00 uur n.m.

Kenniskring bestaat ruim 24 jaar met een zusterorganisatie in Nederland en netwerkgroepen in Aruba, Curaçao, Guyana, India, Trinidad en de USA, is een vrijwillige netwerkkring van topkader uit de academische, overheid- en business community. Door elke eerste dinsdag van de maand inzichten, informaties en ontwikkelingen over actuele politieke en sociaaleconomische vraagstukken op zowel lokaal, regionaal als mondiaal niveau met elkaar uit te uitwisselen, moeten KK-members in staat zijn hun individuele en groepsbelangen beter in te schatten en richting te geven. Kenniskring is een instrument om door middel van contactlegging de expertise van elk netwerklid te leren kennen en het netwerk als bron te hanteren voor specifieke expertise om persoonlijk- of maatschappelijk voordeel te behalen. KK kent geen bestuur, doch een coördinatieteam.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: