Doekhie noemt Chotkan een ‘rovende luis’

‘Heel Wanica weet dat die man een boef is’

Ex-Assembleelid Rachied Doekhie vindt het verwerpelijk dat Vijay Chotkan, die formeel nog steeds minister is binnen het kabinet Bouterse-Adhin, nu al ervoor kiest om van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&T) terug te gaan naar zijn oude post als directeur van NV Luchthavenbeheer. “Ik heb nog kort voor de verkiezingen gewaarschuwd dat er alleen maar bandieten, schurken in rovers in de top van OWT&C zitten. Hiervan is minister Chotkan de grootste. Het is onmaatschappelijk gedrag, roverij van ’s landsmiddelen. Het volk wordt al geruime tijd getergd door allerlei omstandigheden, maar dit is opzettelijk doorroven en zich verschuilen achter wettelijke bepalingen. Dat hij nu komt met drogredenen dat hij zijn contract niet had afgekocht, zegt al veel over deze rovende luis”, benadrukt Doekhie tegenover Dagblad Suriname. Los van wettelijke bepalingen vindt de ex-parlementariër dat er altijd een moreel-ethische kant is waar politici rekening mee moeten houden.

Chotkan houdt positie onnodig bezet

De NDP’er, die al 3 termijnen in De Nationale Assemblee (DNA) heeft gediend, stelt dat Chotkan toont geen goede opvoeding van huis uit te hebben gehad door tijdens zijn ministerschap nog het lef te hebben te opteren voor andere functies. Dat is volgens hem iets dat nooit eerder is voorgekomen. “Je moet in ieder geval niet klagen dat je geen geld hebt ontvangen, want het feit is dat je een positie daar hebt bezet om andere Surinamers tekort te doen komen. Dan wil je nu als minister weer de scepter op NV Luchthavenbeheer gaan zwaaien, terwijl je daar al flink had gerotzooid. De president moest je al lang hebben weggejaagd. Ik weet echt niet hoe je toch terugkomt. Hij teert gewoon op het hoofd van het volk”, aldus Doekhie.

Heel Wanica weet dat Chotkan een boef is

De 1935 stemmen die Chotkan als lijstduwer van de NDP in Wanica in 2020 heeft gehaald, ten opzichte van de 2890 stemmen uit 2015 en de terugval van de paarse partij in dat district van 3 naar slechts 1 zetel, toont volgens Doekhie aan dat Chotkan zwaar door de kiezer is afgewezen. “Omdat heel Wanica weet dat die man een boef is. Hij sluit zijn ogen voor al de dubieuze zaken die op OWT&C gebeuren”, aldus Doekhie.

Contract Timothy Mendonça verlopen

Timothy Mendonça was in juni vorig jaar aangesteld als waarnemend directeur bij Luchthavenbeheer. Zijn contract is per 30 juni verlopen. Intussen is aan het personeel van NV Luchthavenbeheer via een circulaire meegedeeld dat de overeenkomst met Mendonça is beëindigd. Hij is ontlast van zijn functie als waarnemend directeur en gaat terug naar zijn oude post van hoofd Corporate Planning & Development. De onderdirecteur Commerciële Zaken is conform de statuten van het bedrijf belast met de waarneming.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: