Inbrekers halen woning te Bomapolder Serie 12 leeg

Twee criminelen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 26 juni 2020 middels inbraak binnengedrongen in de woning van A.J. te Bomapolder Serie 12. Deze benadeelde heeft nu een geldbedrag groot SRD 5000 uitgeloofd aan de tipgever wiens informatie kan leiden tot aanhouding van de inbrekers. In gesprek met Dagblad Suriname zegt A.J. dat hij en zijn gezin nauwelijks een jaar op het adres woonachtig zijn. Dit is de eerste keer dat de criminelen hebben huisgehouden in het bedoeld pand. Ten tijde van de inbraak waren geen van de bewoners thuis. De daders hadden daardoor alle tijd om op hun gemak het gehele huis overhoop te halen en de inboedel weg te nemen. Volgens de benadeelde is zijn woning voorzien van alarm, beveiligingscamera en is het pand beveiligd met dievenijzer. Toen het gezin vrijdagmiddag thuis aankwam, werden zij geconfronteerd met de inbraak. Het huis is bijna leeggeroofd. De criminelen hebben behalve de inboedel ook de beveilingscamerabox meegenomen. Reeds vanaf het begin van hun actie hadden de daders door dat het huis voorzien was van al deze beveiligingen. Zij hebben daarom als eerste het alarm uitgeschakeld en daarna de camera. De beelden met daarop de twee verdachten zijn van het moment dat de daders het terrein zijn opgegaan. De politie van Santo Boma werd op zaterdag 27 juni ingeschakeld om een onderzoek in te stellen. De aangifte is reeds opgenomen en de daders worden opgespoord.

A.J. zegt aan de krant dat hij de tipgever SRD 5000 als beloning aanbiedt als deze daders worden aangehouden. “Iedereen werkt hard voor zijn geld en deze boeven breken je woning in en gaan met al jouw zuurverdiend geld en de goederen die je daarmee hebt gekocht ervandoor. Dit moet eens ophouden”, aldus de benadeelde. De politie van Santo Boma heeft het verdere onderzoek overgedragen aan Recherche Midden Suriname.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: