Santokhi verwacht geen tegenkandidaten voor president- en vicepresidentschap

Op donderdag 2 juli zal tijdens een huishoudelijke vergadering in De Nationale Assemblee (DNA) de datum worden bepaald voor de verkiezing van de president en vicepresident van de Republiek Suriname. Hierna zullen de kandidaten op 3 juli worden gepresenteerd. Hierna zullen tussen de 7 en 9 juli de presidents- en vicepresidentsverkiezingen worden gehouden in ’s landsvergaderzaal. Dat zei VHP-voorzitter tevens presidentskandidaat Chandrikapersad Santokhi gisteren na afloop van de openbare DNA-vergadering aan journalisten. De VHP-leider verwacht, gelet op de understanding met president Desi Bouterse, dat de NDP geen tegenkandidaten gaat presenteren. Het eerste traject voor de formering van de nieuwe coalitie is ondertussen al voorbij met het kiezen van Ronnie Brunswijk en Dew Sharman tot respectievelijk DNA-voorzitter en vicevoorzitter. Beide heren werden bij acclamatie gekozen, omdat er geen tegenkandidaten zijn voorgedragen. De zittingsperiode 2020-2025 voor het nieuwe parlement is geopend. Ondertussen is Santokhi afgelopen zondag officieel als presidentskandidaat voorgedragen door het hoofdbestuur van de VHP.

Betere communicatie met achterban

Santokhi is op de hoogte van de ontevredenheid binnen de structuren van de VHP, die vinden dat zij niet betrokken worden bij de besluitvorming om te komen tot een regering. Echter stelt hij dat dit komt vanwege de maatregelen die door de Covid-19 uitbraak moesten worden getroffen, waardoor het optrommelen en vergaderen in Olifant met leden ietwat moeilijker gaat. “We doen het veel meer met Zoom en voiceberichten, maar niet eenieder heeft Zoom.” Hij belooft wel beter te communiceren met de achterban. De opties daartoe worden besproken. Een voorstel is dat de hoofdbestuursleden en andere prominenten alle informatie krijgen en dat zij dan weer naar de verschillende wijken de informatie verspreiden, eventueel met Zoom. “We gaan het verbeteren”, aldus Santokhi. Wat de interne djugu djugu betreft, stelt hij dat rekening gehouden wordt met de achterban van alle vier coalitiepartijen. 

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: