Historische transitie DNA verloopt vlot

Gisteren was in vele opzichten een historische dag voor de staatsinrichting van Suriname. Politiek en sociaal-maatschappelijke Suriname zijn haar adem even in. Tot opluchting van velen verliep het proces van transitie heel keurig en vlot. Dagblad Suriname was erbij om het  reilen en zeilen te verslaan. Al om 08.00 uur uur liepen gasten en gekozen DNA-leden het gebouw bij het Onafhankelijkheidsplein binnen. Om 09.00 uur werd Soewarto Moestadja, oudste lid in jaren, beëdigd door president Desi Bouterse als voorzitter. Volgens planning zijn nadien alle gekozen leden ingezworen. Enkelen legden de belofte af en enkelen de eed veelal onder begeleiding van een geestelijke. De regering onder wie president Bouterse en vicepresident Adhin waren constant aanwezig in de zaal. Nadat de geloofsbrieven simultaan door twee commissies werden gecontroleerd, werden de DNA-leden officieel toegelaten. De zittingsperiode 2020-2025 ging van start. Ronnie Brunswijk werd bij enkele kandidaatstelling gekozen tot voorzitter Het gaat bij deze om  de voordrachten van de samenwerkende partijen. Als vicevoorzitter van het parlement is  Dew Sharman gekozen. VHP-voorzitter Chan Santokhi en NDP-fractieleider André Misiekaba hebben de felicitaties uitgesproken aan de gekozen leiding van het parlement. Ook andere fractieleiders spraken hun felicitaties uit. De nadruk werd gelegd op de soepele overgang. Sprekers benadrukten dat vooral gelet op Covid-19 en de crisis het meer dan ooit tijd is om in eenheid als Surinamers te kijken naar oplossingen.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: