PLO en Vosov wijzen op overeenkomt van 2018

“Nieuwe vergunningen op bestaande routes zijn verboden”

De belangenbehartigende organisaties voor de particuliere bushouders, Vosov en PLO, merken al enkele dagen dat allerlei geruchten de ronde doen over 35 nieuwe vergunningen, die het OWT&C-ministerie zal uitgeven. Waar er rook is, is er vuur. In 2017 werd het PL-traject ontregeld door de komst van de PWB- en PHC-bussen, tot op heden is daaraan niets veranderd. Tal van nieuwe vergunningen zijn reeds uitgegeven. Vosov en PLO vermoeden dat het ministerie nieuwe vergunningen zal uitgeven op de bestaande drukke routes, zoals PL en PO.

Rawien Bajnath, adviseur van PLO, beklemtoont tegenover Dagblad Suriname dat er sedert 14 december 2018 een overeenkomst van kracht is tussen PLO en het ministerie om geen nieuwe vergunningen uit te geven op de bestaande routes. Afwijkingen in de praktijk zullen dus niet getolereerd worden. De directeur van Transport, Joyce Blokland-Wijnstein, was voor de krant meermalen niet bereikbaar voor een opheldering. Volgens Bajnath kan OWT&C zich liever bezighouden met het uitvoeren van de beloofde lockdownvergoeding, het aanpassen van de achterhaalde bustarieven en het inlopen van de brandstofcompensatie-achterstand.

Het geduld van de bushouders begint al op te raken. Dit betekent dat wanneer de scholen zullen starten, PLO en Vosov het ministerie van repliek zullen dienen. “Het is gebleken dat de huidige regering nog steeds geen moeite doet om de  problemen van de bushouders op te lossen.” Bajnath wijst op de recente woorden van parlementariër Melvin Bouva (NDP) dat de regering de lopende zaken zal afronden. “Waarom wordt de lockdownvergoeding dan niet in orde gemaakt? Waarom wordt er dan niets gedaan aan de achterhaalde bustarieven? Het lijkt alsof de bushouders niet bestaan voor deze regering”, aldus Bajnath.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: