Maandag 29 juni installatie nieuwe DNA

Tijdens een zoom meeting die gisteren plaatsvond tussen de staf, de voorzitter van de DNA en de inkomende leden, werd besloten dat de vergadering voor toelating van alle DNA leden gepland is voor maandag 29 juni om 10.00 uur. Het een en ander zal plaatsvinden in groepen van 17 leden per keer, en per kandidaat mag er slechts 1 persoon meekomen.

Buiten het DNA gebouw is er een speciale tent opgezet, waar iedereen opgevangen zal worden. Er zijn TV schermen waarop het gebeuren te volgen is, omdat alleen de kandidaten en eventueel geestelijken (voor de aflegging van de eed of gelofte) naar binnen gelaten worden. 

Allereerst vindt de beëdiging plaats, vervolgens worden de geloofsbrieven onderzocht en daarna vindt de toelating plaats. Het is gebruik dat per fractie 1 persoon kort de felicitaties uitbrengt, dit is meestal de voorzitter zelf. De rest hoeft zich niet echt voor te bereiden. De pers zal wel in de gelegenheid zijn buiten vragen te stellen.

Over de namen voor de commissie onderzoek geloofsbrieven zal nog afstemming plaatsvinden. Het oudste lid in jaren is Dhr Moestadja, omdat Jennifer Geerlings-Simons en Desi Bouterse niet hebben bewilligd. Het lid Moestadja wordt naar verluidt op 29 juni om 09.00 beëdigd door de President, en hij zal de bijeenkomst van de DNA dan ook voorzitten.

Op dezelfde dag zullen ook de voorzitter en de vice voorzitter van de DNA gekozen worden. Partijen zullen hun kandidaat al gereed hebben om middels lobbywerk te gaan voor het kiezen in een keer. Zoals gebruikelijk volgt dan de toespraak van de gekozen voorzitter. De kleding is formeel: donker kostuum of donker pak.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: