Kapperszaak neemt Coronavirus serieus

Een verhuurder van een kapperszaak laat weten met de kappers gesproken te hebben, waarbij enkele richtlijnen zijn doorgenomen. “Ik heb iedereen gewezen op hun verantwoordelijkheid, want als er een besmettingsgeval is moet men weten dat de zaak wordt gesloten. De stoelen moeten direct na elk bezoek gereinigd worden. Ook de handen moeten ontsmet worden. De zaak is ook niet open voor groepen, niemand komt met een aanhang, maar mensen worden één voor één geholpen, alle overigen wachten buiten.” Er zijn stoelen voor de mensen buiten geplaatst. Hierbij wordt ook de 1.5 afstandregel in acht genomen en binnen geldt dat de airco niet meer aan mag. Het is ook zo dat buiten niet meer dan 4 mensen mogen wachten”, vertelt de eigenaar. “De airco moet uit, want zelfs een normale griepvirus houdt van airco.”

De eigenaar laat duidelijk merken niet over een nacht ijs te zijn gegaan met de maatregelen en geeft aan dat de kappers daarbij zelf verzocht hebben om ook de gordijnen te verwijderen, zodat het virus minder kans heeft om rond te hangen. “Ook kunnen ze op die manier beter de ramen ontsmetten. Ze dweilen de vloer ook regelmatig.”

Contact
Lichamelijk contact is ook iets waar goed op wordt gelet. “We hebben afgesproken dat men een werkmethode hanteert om de klanten zo min mogelijk aan te raken en als dat toch gebeurt, moet men de handen ontsmetten.”

 
Geld
Terwijl in landen als de Verenigde Staten en Nederland het accepteren van geld zoveel mogelijk wordt vermeden, beschikken de kleinere ondernemers in Suriname nog niet altijd over pinapparaten. In deze kapsalon in Paramaribo zegt de eigenaar om dit op te vangen door het geld direct te ontsmetten. “Zowel muntgeld als papiergeld.” Hij staat er positief tegenover dat er op pos-apparaten wordt overgestapt in de toekomst. “Want betere betaalsystemen zijn altijd goed.” De ondernemer eindigt door te zeggen dat hoezeer we ons best doen, we ook op God moeten vertrouwen dat we het virus overwinnen.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: