Verklaring n.a.v. negatieve artikelen en besmeuring VHP’ers

De laatste dagen zijn diverse personen bezig met een zeer negatieve campagne om verdeeldheid te zaaien binnen de VHP. Tot nu toe waren dat voornamelijk opponenten van de VHP, nu zijn dat ook individuen die zeggen de VHP te steunen. Het betreft hier berichten om oud gedienden van de partij te beschadigen en door het slijk te halen. Om verdeeldheid te zaaien tussen oud- en- jong in de partij. Om mensen tegen elkaar op te zetten.

De VHP veroordeelt deze berichtgeving en de negatieve campagne waarbij men zich ook bedient van anonieme bronnen. Deze laffe houding past niet in de open en transparante wijze waarop de nieuwe VHP werkt. De partijleiding zal dan ook niet aarzelen om- indien de omstandigheden dat vragen – ook gerechtelijke stappen te ondernemen wegens smaad en laster.

VHP-voorzitter Chan Santokhi laat weten dat hij meer dan 10 jaar strijd heeft geleverd op basis van het verbinden van mensen en het werken aan eenheid binnen en buiten de partij. Om de VHP te transformeren naar een nationale partij van eenheid en samenwerking.

“Het volk heeft duidelijk laten weten dat deze wijze van samen werken aan de toekomst, dé weg is die moet worden ingeslagen. Samenwerken om Suriname te redden”, aldus Santokhi. Deze vernieuwingsstrijd gaat niet veranderen door wat negatieve columns en social-media posts.

In het meest recente geval zijn o.a. personen als de oud-minister Stanley Raghoebarsingh en oud-voorzitter van de RvC van de Centrale Bank, Vijay Kirpalani aangevallen. En dat ook met aantoonbaar met foute informatie. Het zou mensen die dergelijke valse beschuldigingen hebben geuit, sieren als zij hun verontschuldigingen zouden aanbieden voor de beledigingen, aldus Santokhi.

“Ik roep iedereen op die om de persoonlijke aanvallen te stoppen. Om niet door te gaan met het plegen van karaktermoord op personen in de partij die een lange staat van dienst hebben. De VHP is mede dankzij hun inzet 71 jaar geworden. Sommigen van ons moeten nog maar bewijzen wat ze waard zijn”.  Hij doet deze oproep ook aan personen binnen de eigen partij, die in deze fase omwille van een functie of positie dit soort columns voeden en steunen of geruchten helpen verspreiden.

“Ik breng in herinnering dat we de samenleving beloofd hebben een nieuw, modern en integer VHP. Dat hebben we gedaan met de presentatie van de kandidaten voor DNA. En dat gaan we ook doen bij de presentatie van de regering. We hebben integer en transparant bestuur beloofd en dat zullen we ook doen. We zitten nog steeds op dat spoor en daar wijken we niet van af”.

VHP voorzitter Chan Santokhi zegt dat hij begrijpt dat er ongeduld is in de samenleving. Ik vraag eenieder om geduld. Hij wijst er op dat momenteel hard gewerkt wordt aan een nieuwe regering. “We doen alles in alle rust en de juiste volgorde. Eerst De Nationale Assemblee installeren, dan de DNA-voorzitter en ondervoorzitter kiezen, het regeerakkoord afronden, vervolgens de verkiezing van President en vice- President en dan benoeming van ministers en andere functionarissen. Tot die tijd zijn alle namen die rond gaan, speculatie. Totdat de partijen in de coalitie hun kandidaten hebben gepresenteerd is alles wat verschijnt: fake

VHP

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: